Nagrada za Lanu Pudar 30.000 KM

SPORT 28.12.2021, 14:33
Nagrada za Lanu Pudar 30.000 KM
© FENA

Vlada Kantona Sarajevo donijela je odluku da izdvoji 30.000 KM kao nagradu za izuzetne uspjehe mlade bosanskohercegovačke plivačice Lane Pudar.

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto i ministri u Vladi KS-a ugostili su danas 15-godišnju plivačicu koja je nedavno na Svjetskom prvenstvu održanom u Abu Dabiju u disciplini 200 metara delfin osvojila bronzanu medalju.

Ministar kulture i sporta KS-a Samir Avdić istakao je ovom prilikom da resorno ministarstvo i Vlada KS-a pokazuju visok nivo empatije i odgovornosti prema onome što radi ne samo Lana, nego i svi ostali vrhunski bh. sportisti.

- Ovo je poseban dan za sve nas i izuzetna je čast biti u društvu naše Lane i njenih trenera Alene Ćemalović i Damira Đedovića. Ovo je definitivno bila godina plivačkog sporta. Institucionalna podrška sportskim uspjesima, kako Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, tako i cijele Vlade KS-a, neće izostati ni naredne godine, rekao je ministar Avdić, koji je sa premijerom i ministrima čestitao mladoj plivačici i njenim trenerima na velikom uspjehu.

Avdić je dodao da je danas na Olimpijskom bazenu Otoka obilježen i zapažen rezultat 14-godišnje plivačice Iman Avdić, koja je na prvenstvu nastupila u disciplinama 400 metara mješovito, 400 metara slobodno i 200 metara mješovito, piše AA.

- Od srca upućujem čestitke Iman i njenom treneru Evelinu Avdiću na svim postignutim rezultatima, posebno zbog činjenice da je i ova godina, kao i prethodna, bila izuzetno teška, pandemijska. Kada jedna 14-godišnjakinja ispliva četiri A norme, mislim da to pokazuje da ima svijetlu budućnost. Naša podrška neće izostati, rekao je Avdić.

komentari (0)