Tužilaštvo BiH: Lišeni slobode osumnjičeni za organizirani kriminal i korupciju

VIJESTI 20.09.2022, 14:32
Tužilaštvo BiH: Lišeni slobode osumnjičeni za organizirani kriminal i korupciju
© AA

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva Bosne i Hercegovine, koordinira i vodi aktivnosti policijskih djelatnika MUP-a Kantona Sarajevo, usmjerene prema osobama osumnjičenim za organizirani kriminal, neovlašten promet velikih količina opojnih droga, kao i koruptivna kaznena djela povezana sa zloupotrebom policijskih kapaciteta, za pomoć pripadnicima organiziranih kriminalnih grupa.

"Aktivnosti policijskih agencija usmjerene su prema više osoba među kojima su ranije osuđivane osobe za neovlašteni promet opojnih droga, a zbog koruptivnog postupanja lišen je slobode i dugogodišnji djelatnik policijskih agencija SIPA i DKPT BiH", saopćeno je iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine, prenosi AA.

Uporedo sa lišenjima slobode vrše se pretresi na više lokacija. U okviru predmeta ostvarena je značajna međunarodna saradnja u prikupljanju dokaza o osumnjičenima u ovom predmetu.

Nakon lišenja slobode i policijskog zadržavanja, osumnjičeni će biti dovedeni postupajućem tužitelju, koji će ispitati osumnjičene, te donijeti odluku o daljim aktivnostima Tužilaštva BiH i partnerskih policijskih agencija.

komentari (0)