Srbijansku " Crvenu zvezdu" očekuje kazna UEFA-e

Crvenu zvezdu sasvim sigurno čeka velika kazna, posebice nakon incidenta u februaru ove godine kada je Zlatan Ibrahimović na Marakani vrijeđan na nacionalnoj i vjerskoj osnovi.

Fudbal 05.11.2021, 14:04
Srbijansku " Crvenu zvezdu" očekuje kazna UEFA-e
© AA

Srbijanski nogometni klub "Crvenu zvezdu", očekuje kazna Europske nogometne federacije (UEFA) nakon niza incidenata koji su se dogodili poslije utakmice Europske lige protiv danskog Midtjyllanda koji je u Beogradu pobijedio sa 1-0.

Crvena zvezda je izgubila utakmicu sa 0-1, a susret je završila s devet igrača nakon što su isključeni Miloš Degenek u 12. minuti, te Marko Gobeljić u posljednjim trenucima susreta.

Razočarani porazom svoje momčadi, navijači Crvene zvezde su na putu do svlačionice gađali mađarskog suca Tamaša Bognara. Međutim, pritom su nekim predmetom u glavu pogodili pomoćnog trenera svoje momčadi Talijana Federica Pannoncinija.

Nesretni Talijan je odmah prevezen u bolnicu gdje mu je dijagnosticirano napuknuće lubanje. Trener Dejan Stanković zbog ovog incidenta je propustio novinarsku konferenciju, te odjurio u bolnicu kako bi provjerio što je s njegovim pomoćnikom. Pannoncini se osjeća dobro i ubrzo će biti pušten iz bolnice.

Dio medija je objavio i kako je nekim od predmeta pogođen i pomoćni sudac.

Crvenu zvezdu sasvim sigurno čeka velika kazna, posebice nakon incidenta u februaru ove godine kada je Zlatan Ibrahimović na Marakani vrijeđan na nacionalnoj i vjerskoj osnovi. Bio je to susret 16-ine finala Europske lige, a zanimljivo utakmica je igrana pred praznim tribinama zbog pandemije koronavirusa. No, Ibrahimović je vrijeđan povicima iz lože, baš kao i hrvatski napadač Ante Rebić, prenosi Fena. 

Beogradski klub je kažnjen jednom utakmicom igranja pred praznim tribinama, te jednom utakmicom uvjetno, ako se ista situacija ponovi u idućih godinu dana. Zvezda je kažnjena i sa 30.000 eura. Beogradski klub sada može očekivati još veću kaznu, prenosi Hina.

komentari (0)